Info

Jag är kördirigent, dragspelare och accordeonist och har spelat dragspel sedan 8 års ålder. Jag har studerat dragspel/accordeon för Egil Hauge och Kjell-Ove Bergström samt på senare år Anita Agnas. Efter mina studier på musikgymnasiet vid Tannbergsskolan i Lycksele, flyttade jag till Stockholm för att studera till lärare.

Förutom dragspel/accordeon har jag studerat klassiskt piano för Veronica Falk Reinstein och har ett förflutet som vikarierande kantor i Västerbotten.

Jag har en kandidatexamen i kördirigering från Kungl. Musikhögskolan i Stockholm och studerar för tillfället en kandidatutbildning i klassisk musik, även den på Kungl. Musikhögskolan i Stockholm. På musikhögskolan har jag även studerat komposition, arrangering och orkestrering.

Jag har också studerat musikteori och dirigering vid Uppsala universitet och Malmö musikhögskola, samt dirigering och röstutveckling vid Framnäs folkhögskola. Idag är jag aktiv dirigent/körledare för flera körer i Stockholm och har lett olika körer sedan 17 år tillbaka.

Jag har varit instrumentlärare och undervisat i dragspel vid Stockholms Estetiska gymnasium och Rytmus musikgymnasium i Nacka. Idag erbjuder jag privatlektioner på dragspel och har för tillfället flera dragspelselever på olika nivåer och i olika åldrar (läs mer under ”Undervisning”)

Jag är en ofta anlitad musiker och ackompanjatör i många olika sammanhang: uppträder i kyrkor med olika konsertprogram, underhåller på konferenser, fester, spelar på musikstämmor och vid privata sammankomster. Jag anlitas ofta som solist och underhållare i alla möjliga sammanhang. Jag har samarbetat med bland annat Hägerstens kammarkör, Örjanskören och Stans kör och många solistmusiker och sångare. Jag har även uppdrag som kompositör och arrangör. Bland annat har jag skrivit musiken till teaterföreställningen ”Angöra en brygga” som har premiär sommaren 2024.

https://www.angoraenbrygga.se

(Porträtt t.v. – Jenny Svenberg Bunnel)          (Foto t.h. – Peter Bothén)

Jag spelar i klezmerbandet Sternfall och spelar ofta tillsammans med sångare i olika sammanhang och projekt. Jag vikarierar också som dragspelare i klezmerbandet Sabbath Hela Veckan och har idag en duo tillsammans med klarinettisten/saxofonisten Peter Bothén – ”Alan” och ännu en Duo med Kajsa Nilsson (tvärflöjt) – Duo RYKA. Jag uppträder också regelbundet med olika program med sångarna Nils Harning, Anne Kalmering Josephson, Lena Ahlstedt, Linnéa Sallay och Mitch Smolkin. Jag är idag en av de konstnärliga ledarna för musikalen ”We Will Rock You” med ansvar för instudering och kör, som sätts upp av West End Stockholm i april 2023. http://www.westendstockholm.se

Jag spelar musik från många olika genres – från klassisk musik till jazz, klezmer, argentinsk tango och visa mm.